• Escher

  ..

 • loonbedrijf Joldersma

  FORMAAT 85x70 op deurpaneel.  F&E 17-7-1987/2022 35-jaar getrouwd en maakten een start op de boerderij in Smilde aan 't Noorden.  Het bord en wapenschild van Smilde . De Drentse vlag achter het nieuw gebouwde huis op dezelfde plek.  Boerenbont bordje heeft de zon gevangen (of soep) Eerste trekker op het bedrijf.  Twee zonen en een dochter geboren (overalls) en ondertussen ook kleinkinderen (=harten lint met speen) Linksonder= Na trouwen van start gegaan met het Loonbedrijf Joldersma, met aardappelen, tarwe en bietenWerkzaamheden handmatig/machinaal, bestaande uit: Zaaien , Spuiten, Oogsten.        Zij: snijdt altijd zelf het brood, zorgt voor de soep, gaat graag op stap met de winkelmeisjes, heeft bloementuin en maait het gazon met zitmaaier, vult de glazen pot met tumtum.  Hij: heeft passie voor z'n bedrijf en de machines met rechts onder de trekker.  Houdt van een borrel, sowieso straks eentje op 35-jarig feestje. Samen:  naar Canada in Sevensisterfall met de waterkrachtcentrale. Natuurlijk de Benner-Sennen en bordeaux hond en de allereerste pony Bram.  Ondertussen woonachtig aan de EvertHendriksweg.

 • Mozaïk

  FORMAAT 77x47 40 jaar getrouwd BASIS= golvende beweging van het Mozaik park Gaudi Barcelona , diagonaal het verhaal, met bovenlangs het gezin/familieverhaal. Linksboven= verlovingskaart 1970 en deel trouwkaart 1980, stadhuis Hilversum. Eerste huis , verhuizing 1984 (school de Wilge) Middenboven= geboortekaartjes zoon/dochter  Rechtsboven= uitstapjes Sprookjeshof, de paddenstoel /de hoed met items kleinkinderen. Parkiet. Vriendschap.  Woonplaatsen: huizen, wapenschild Hilversum, Peizer Hopbel. de Wilp met vlag.   Rechts: zijn baan =ptt/post.nl  Haar baan= babyspeciaalzaak, Veronica, Ikea (zie hekje/muur)  Speerpunten huwelijksjaren d.m.v vakanties 25-jaar Turkije= vlag/virus  30-jaar Maleisië= tempelbeeld. 35-jaar Costa Rica= kikker. 40-jaar Duitsland= Schloss Dankern.  maar ook  Portugal, GriekenlandHij: tandemvlucht, aquarium, vijver, kaarten. Zij: mozaïeken. 

 • Dokkum

  FORMAAT 57x47 BasisDit hele levensloopverhaal speelt zich in die ene straat van Dokkum af. De straat het Schapedijkje met het huis "de granaet" en de wilde wingerd aan de zijmuur, is het geboortehuis van 6 kinderen (schaapjes) met bloeiende hortensia's in de tuin. De straat met kastanje bomen en authentieke lantarenpalen. Kattenpootjes. Verderop in de straat de oude brugDokkum heeft de garnaal als mascotte en de elfstentocht (houten schaats als bankje in het centrum) Hij: het elfsteden kruisje, heftruckchaffeur bij houthandel.  Zij : Kinderverpleegkundige. Samen: geen auto maar fiets en de hartstichting. Belangrijke bijbeltekst ( ook trouwtekst) Familiebanden ( vlaggetjes) in Friesland en Canada.

 • oceaan

  FORMAAT= 66x43 BASIS= oceaan in beweging ,de schuimende overgang naar het strand met zand/windruggen in blauw/turquoise/geeltinten. Linksboven= Vele verre reizen, bv jungle van Borneo (neusapen) safari in Afrika (giraffe, zebra, olifantRechtsboven= Azië met "Baobab boom in love" en "Baobab alley". Duiken in Tanzania (walvishaai) Skiën, hockey, hardlopen, en pianospelen. Hij: studie bedrijfseconomie (huizen als grafiek) bedrijf in vastgoed (logo) Zij: afgestudeerd apotheker en gynaecologie (studieboeken) Getrouwd op Bali (klif, schelpen, ringen) Schuimrand is kantrand sluier.  In water wapenschild Zoetermeer en Groningen. Huis (strand) Rechtsonder= herhaling van dieren linksboven, nu als knuffeldieren (=symbolisch voor de kinderenOuders= leeuw/leeuwin. Familiewieg met schommelstoel. Voetstappen van gezin in zand.

 • roodbontvospaard

  FORMAAT : 57X47 M&A zijn (1-6-1961/2021) 60jaar getrouwd en starten op de boerderij onder de kastanjeboom in Mariënheem, met roodbont vee en varkens.  Koeien met de hand melken (=A)  en later met een kleine melkmachine in het land. M= werkt daarnaast ook nog als marktveger.(= middenin) Ook vaak op de manege te zien, een groot liefhebber van (vos)paarden.  Met "ruiterfoto".  Er zijn 2 jongens en 3 meisjes geboren (= was aan de waslijn) Was hangt altijd buiten te drogen. Verhuizing naar boerderij Luttenberg. De derde (boerderijloze) verhuizing . Hond Ukkie. Ondertussen zijn er 8 kleindochters en 6 kleinzonen geboren,  ondertussen 7 Achterkleinkinderen, zichtbaar op het kaartspel (=hobby) Haar hobby's : zingen bij koor, koken, puzzelen en naaien. De koffie staat altijd klaar. M=geridderd.

 • transportbedrijf berghuis

  FORMAAT 85x70  BOVENSTE HORIZON =  P&W Berghuis zijn 22 april in 2020 55 jaar getrouwd.  Ontmoeting in 1962 in de snackbar (=zak patat) en getrouwd in (1965 trouwringen en orchidee)  Het familiewapen links bovenaan.  De woning, met inlegsteen, is hun thuis en tevens het (transport)bedrijf.  De simca, met op de achterbank vier kinderen (voorletters op kentekenplaat) De duiventil met de duiven (=kleinkinderen) en een vlindertje P heeft heel jong het bedrijf voortgezet en daarvoor is "handlichting verleend" (=krantenartikelW runt het bedrijf thuis (werk)telefoon, P is veel onderweg, voorzien van kwartjes om met het thuisfront te bellen.  Wilhelmus op school geïntroduceerd en naaiwerk van Wkruiswoordpuzzels van P ONDERSTE HORIZON=  Het transportbedrijf, met oud logo op de autodeur met nummers bodenterrein. Bedford is eerste auto en de vele opvolgers met o.a. de DAF en Mercedus, maar vooral Volvo's.  De nieuwste Volvo vrachtauto rechtsonder op de rand.  Vracht door de jaren heen : kunstmest, dolocal (uit mergelgroeve) vrumona (frisdrank), Grolsch, Heineken,aardappelen, graan ,stro ,graszoden , oud papier.  Beestenboel : honden, katten, kippen, geit.

 • doopjurk

  FORMAAT 60x50  Een vervolg op een schilderij van tien jaar geleden, ( zie de gele trein )  Dat levensloopschilderij  is toen gemaakt met als doel een afdruk op hun trouwkaart.  Ondertussen zijn er drie jongens geboren (=doopjurk)  Het hart met daarin haar (dragendehanden en zijn (beschermende) handen, met de kinderen (blauwe hartjes) staat symbool voor wat zij in het leven belangrijk vinden : Liefde, Samenzijn, Geborgenheid.  Ook het geloof speelt een belangrijke rol in het gezin.  De tekst uit een lied versterkt dit levensloopverhaal.

 • brug

  FORMAAT 73x53  opdracht= volledig gevuld schilderij   T&A zijn 18 april 2020 40 jaar getrouwd Basis van dit schilderij is de de "verbinding" tussen hun twee d.m.v. de brug, aangezien zij elk aan het Noordwillemskanaal in een brugwachtershuisje zijn opgegroeid.  Deze zijn links en rechts onder de brug te zien.  De brugpijlers zijn het oorlogsmonument van Vries, deze is ooit onthuld door de opa van de een en een oma van de ander.  De verbinding was er al in het verleden.  De ontmoeting bij de zweefmolen.  De groene volkswagen tijdens verkeringstijd.  Trouwen= trouwdatum en trouwringen in/aan de zweef, met aan de brug fresia's als bruidsbloemen en eerste woning.  Twee dochters en een zoon geboren  (klompjes in het kanaal op het water) met kleinkinderen (eendjes).  Wonen in gemeente Tynaarlo, rechts boven de vlag, met de de kornoelje die zo belangrijk is voor hun.  Op de vlag het logo van de gemeente waar A al 21 jaar werkzaam is. In de verf gezet door T die voorheen schilder is geweest, maar nu al 40 jaar bij de technische dienst werkt en het sleutelbeheer heeft, (sleutelbos aan brug)  Hij brengt veel tijd door in de tuin met onderhoud zoals , sproeien sproeien, sproeien en maaien.  Genieten samen van de tuin (overkapping, vogels en fakkel)  Is de camping alweer open ?  Houden van de zon en reizen (vliegtuig) naar warme landen (=waaier) maar ook naar de bergenWandelen en fietsen graag en houden van muziek A gebruikt graag de laptop en de digitale wereld (mail app fb) maar leest ook graag boeken, en zwemt Ballonnen symbolisch voor overleden broer en zus.

 • de waddenzee

  FORMAAT 87x54 deurpaneel. Basis=  Waddenzee T&J hebben elkaar ontmoet bij het wadlopen en zijn in 1984 getrouwd op Schiermonnikoog. ( =linksonder op de rand van paneel met trouwfoto, strandpaal en wapenschild)  Rechtsonder ook een strandpaal met 2019 en een boei met 35 (jaar)  T= gids bij het wadlopen, vandaar het thema met de wadden op de rand.  Linksboven op middenpaneel de afbeeldingen van de (zelf geborduurde) geboortekaartjes van hun drie kinderenK= de creatieveling met "naald en draad" en is van beroep lerares (=schoolbord en merklap)  Hebben een akkerbouwbedrijf in Groningen (combine, koren en aardappelen) en runnen daarnaast een camping, maar genieten ook van hun eigen reizen met caravan het vliegen naar verre bestemmingen (=wapenschilden en vlag)  Hun lieveling de hond.

 • drents stalraam

  FORMAAT 59x49 BASIS= schilderij als stalraam.  De Zuidhollander(vlagJP (1961) en de Drentse(vlag)  E (1963) gaan na hun trouwen (31-8-1984) op de boerderij wonen = het eerste ruitje. Tweede ruitje = de eerste tractor van hun bedrijf en E maakt kaas. Ruitje drie= werk en hobby van JP, met mascotte koetje en de weekafsluiting.  De geboorte van hun kinderen in ruitje Vier (geboortekaartjes).  Het werk van E in ruitje vijf  = het werken bij de gemeente (sleutels) en daar o.a. koffieschenken. (logo) maar ook hier en daar koffie drinken:)  Haar grote trots is de auto.  Aan de sleutelbos de sleutel voor hun nog te bouwen nieuwe huis in ruitje zes (bouwtekening en bouwstenen) Samen volop genieten van de kleinkinderen.

 • Weisensee

  FORMAAT 59x49 Tijdens het carnaval hebben J&R elkaar ontmoet en zijn 27-10-1978 getrouwd en dat zijn in 2018 alweer 40 jaren.  In de zon het gezin, met de geborduurde geboorte "tegels" van de zonen.  De familie stamboom en de kleinkinderen (=zelfgemaakte beren) .  Elk de ziekte kanker overwonnen.  Rechts van de zon zijn werk als gereedschapsmaker en zij (friezin) bij de bakker Zomer (met auto/caravan) en winter (alternatieve Elfstedentocht) op vakantie bij de Weisensee.  Wapenschild van Karinthië in Oostenrijk en Roden, de plaats waar zij wonen  (eerste en tweede huisHobby's = wandelen, skeeleren, schaatsen en motorrijden  (Harley) de kippen en kanaries.

 • botsauto

  FORMAAT 59x49  De liefde van F&AW is begonnen bij de botsauto's en zijn getrouwd op 15-6-1973. In Bedum een gezin gestricht met drie dochters en twee zonen ( viooltjes) en ondertussen aangevuld met kleinkinderen ( vlindertjes) Hij als lasser van trailers en zij huishoudelijk werk met fleurige doekjes. Kerk, de scheve toren van Bedum. Het orgelspelen ( verticale notenbalk ) Hoop Geloof en Liefde.  Vakantie vieren in een stacaravan op "de kleine Belties" en lekker zwemmen.  Daarna in een vol gepropte renault 12 weer naar huis rijden.  Hondje Sissie en het roze wonderpotje van F. Hobby is het fotograferen van AW en het naariwerk van F.  Tegenwoordig het samen genieten van de Oad vakantie reizen Fietsen en genieten van hun hondje Daisy 45 jaar getrouwd 2018.

 • legpuzzel

  FORMAAT 59x49  BASIS van het schilderij is een legpuzzel (=hobby) W&G zijn op 27-8-2018 getrouwd. W= geboren in Costa Rica (wapen) en opgegroeid in Emmen. G= Nederlandse (wapen) en opgegroeid in Tolbert. In Assen ( sleutel) zijn ze gaan samenwonen. Houden van wandelen (met de hond) fietsen en hun groentuintje en zijn trots op hun auto's   W werkt als verpleger (symbool) bij dementerenden. = hoofd met ontbrekende puzzelstukjes en met zijn helpende hand. Interesse "historia" . G = medisch secretaresse (toetsenbord) bij een instelling voor gehandicapten (symbool) en heeft een boekje geschreven ( illustratie boekomslag)

 • autorijschool & huwelijk

  FORMAAT 60X50  J&M zijn in 2017 25JAAR getrouwd en hebben ook in dat jaar 25JAAR een autorijschool. Houden van Oostenrijk en het sfeertje / feestelijk tintje is bij hun thuis terug te vinden. Geraniums en houten snijplanken me hapjes en een drankje. Gezelligheid kent geen tijd !  Het ANWB bord staat voor hun auto/motorrijschool, voorzien van les bord L en naambord.  Daarop ook de provincievlaggen met de geboorte en woonplaatsen. Het eerste bedrijf van M= kleerhanger/ roos. Tegenwoordig een pakketdienst + steekkar. De koekoeksklok staat voor het gezin, met de twee koekoeksjongen bovenin het hart met datum. De hond zit naast de wijzerplaat met datum en jaartallen , rechts J&M

 • hindoe hart

  FORMAAT 49X59   D&P zijn sinds 24-6-2005 samen en hebben 23/24-6-2017 een westerse en Hindoestaanse bruiloft. Basis= (svarovski) hart met hun gezichten, in de kleuren van de kleding, met onderlangs stukjes dessin. Haar hand met ohm teken en verlovingsring. Links de westerse trouwkleding. Op het hart het logo van het (aanzoek) restaurant met tekst Beyoncé song in zijn haar. Links bovenaan = haar voorletter, de zijne = Rechts en er tussenin = logo van de school (ontmoeting) en universiteiten.  Wapen van woonplaats Hilversum en logo NS, het vervoersmiddel naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis Amsterdam, waar zij werken.

 • tienspan

  FORMAAT 75X50  W&H zij 14-72017 50 jaar getrouwd. Links bovenaan de trouwdatum en het familiewapen.  Links= zijn en haar geboortehuis. Het huis in het midden is betrokken na hun trouwen waar ook hun vier dochters geboren zijn (klavertje vier, met voorletters)  Dat alles is gevangen in een hoefijzer vol geluk, met de pony die symbool staat voor de kleinkinderen. Een boerenbedrijf met koeien, melkbus met busnummer.  Het huidige huis ( boerderij rechts) Zij is van het fietsen en tuinieren ( seringen) volleybal en naaien en de kippen. De trekker, eerste auto met de geit, hond en kat.  Noordlaren.  Belangrijk is de kar voor het aangespannen paard rechts) wat een bron van inkomsten is. Bijzondere prestatie = het tienspan mennen.

 • oosterhesselen

  FORMAAT 59X49  H&G zijn 10-5-2017 50 jaar getrouwd. In 1967 een bruidsboeket met een stephanotis bloem. Nu afgebeeld in hartvorm en wat symbool staat voor het gezin.  De wieg voor de dochter-T, met daarachter de regenboog en ster= de kleindochters en voetbal= schoonzoon. Knuffelkonijn is dochter-G. Samen hebben ze aan de 50 jaar gewerkt= borduurnaald en penseel. Hun liefde voor Drenthe= vlag, met hun huis en het wapen van Oosterhesselen, de molen van Aalden. Vakantie vieren op Texel. Parkiet Tiko, logo school en rtv Drenthe met een oranje lintje. Nu vooral met de peugeot auto rondtoeren en een bakje thee of koffie met appelgebak nuttigen.

 • klokkenTijd

  FORMAAT 59X49  Het thema van dit paneel is TIJD. Wegens zijn werkzaamheden over de wereld, is juist de tijd die ze samen hebben kostbaar en speel de KLOK (wereldtijd) een belangrijke rol in hun leven. "de tijd heeft vleugels, geen teugels. Links boven= geboortedatum en plaats. klok ?=waar blijft de tijd. Middenboven= ontmoeting.  Midden= 15 jaar samen, wereld van werk en reizen =Middenonder. Rechts boven= zijn werk. Links= haar werk. Linksonder= de tijd is snel, gebruik hem wel. Rechtsonder= het oude huis vervangen door een nieuw huis op nr X.  Alle cijfers op de klokken vertellen iets van het verhaal.

 • deurze

  FORMAAT 59X49  S&G 50 jaar getrouwd, zijn na hun trouwen in Deurze gaan wonen. Later gaan wonen aan de hunebedweg in Rolde, met vlag. Landal parcs= rechts bovenaan, familiedagen. Hij heeft gewerkt bij loonwerkersbedrijf, zij als schoonmaakster, De kinderen (sokjes) en kleinkinderen (hartjes). De hobby's.

 • speelgoedauto

  FORMAAT 57x47  Zoon-H en schoondochter-M hebben elkaar op 10-6-2006 in een café te Vroomshoop ontmoet. zonnebril was het grapje van de avond.  Hij is van het voetbal, zij van ballet.  Zijn functie in het bedrijf waar hij werkt, vraagt om zakelijk benadering (logo's oppapierwerk onder de bouwhelm) Zij werkt bij gemeente Amsterdam : stimulans voor dans en beweging.  Haar liefde voor en en muziek is zichtbaar in het symbool van oneindigheid. Samen wonen zij in Utrecht. Een huwelijksaanzoek in Mexico en getrouwd  10-9-2016 op kasteel Amerongen  Opdracht= kleurrijk geheel

 • kapel

  FORMAAT 57x47  Na kennismaking via het internet (computer onder het bankje) en de eerste ontmoeting in het Zuiderzeemuseum (het bankje met logo, kapel), gaan M&I trouwen in de kapel van Enkhuizen (de ramen en plafond)  In de kapel hangt ee kerkschip, (=bescherming, behouden vaart en "huwelijksbootje") met de zon, de ringen en trouwdatum.  De verhuizing naar Lelystad (verhuisdoos) De geboorte van hun twee dochters (de levensbomen n.a.v. het geboortekaartje) met knuffel en ballen.  Hij is van het voetbal, speciaal biertje, met links logo-werk. Zij leest thrillers met rechts logo-werk en glaasje port.  Samen houden ze wel van bordspelletjes, zoals kolonisten en carcassonne. 

 • groenten

  FORMAAT 57x47  Vader-M geboren 12-2-1933 in Appingedam en moeder-J geboren 27-5-1935 Noorderhogebrug. Getrouwd 31-7-1958. Zoon en dochter geboren. Woonplaats Groningen= woon/winkelpand (kratje)  Bedrijf in groente en fruit. Eelde (foto boerderij) ook verkoop groent/fruit. Hun paard(en) altijd op de achtergrond aanwezig, een grote hobby van het gezin. Afbeelding M trots met de paarden en gekkigheid van J met een koe melken.  Ook een winkelpand in Paterswolde (lijkt op winkel in kratje)  In de buurt kamperen zodat M dat kon combineren met winkel.  Hobby J in de vakantie een kaartspel.  Speelt graag toneel bij voorkeur in het dialect (toneel koartie)

 • familie van der Linden

  Voor hun 50 jarig huwelijk een familiefoto cadeau gekregen.  Voorzien van een ambachtelijk gemaakte eiken lijst met beschildering.  Het huis, waar het gezin het grootste deel van hun leven gewoond heeft.  De familie heet van der Linden, bestaande uit vijf kinderen, symbolisch de vijf bladeren van de lindeboom.  De witte rozen en een planten tak van het bruidsboeket. Deze tak is gestekt en is bij alle kinderen thuis nog steeds te vinden.

 • vroomshoop

  FORMAAT 57x47  G&B zijn 29-4-2016 40 jaar getrouwd. Zij hebben elkaar leren kennen bij de Rabobank waarbij zij ook na hun trouwen werkzaam bleven.  Wonend in Vroomshoop met afbeelding van het eerste en hun huidige huis ( kerk op de achtergrond)  Houden van Terschelling (voor de woning) en maken graag wandelingen ( haar en zijn schoen, routebordje en het symbool van gps routes) Het schilderij symboliseert de weg / wandeling , die in 40 jaar is afgelegd.  Zijn hobby is fietsen (bordje en koga fietsstuur) en zij leest over de oorlog (roodgeruit dagboek van Anne Frank) en zingt bij een koor. Het hart ligt vooral bij hun gezin. De twee zonen (J+F met de schoondochters (rozen) en kleinzonen (vlinders)

 • T&S

  T&S zijn 60 jaar getrouwd (28-7-1955/2015) zij zijn na hun trouwen in Norg, Westervelde (boerderij) en Lelystad gaan wonen. Twee dochters en vier zonen gboren (wiegjes) en acht kleinkinderen (vlinders)  Zijn werk : montage van auto/trekker-banden in Lelystad, later bij reisbus organisatie (logo en bus in theedoek) en de laatste jaren voor een verhuisbedrijf (vrachtauto)  Nu fietst hij heel drenthe door. Haar werk : veel werkhuisjes gehad (emmer met sop, boender, theedoek en rubber handschoenen. Bloemschikken (orchidee) en breien (bol wol)  Samen : lid van historisch Norg (wapen) Kaarten. Wonen nu weer in Norg. Familie, sfeer en gezelligheid staat voorop, met jaarlijks ritueel oliebollen en knieperties bakken. Wandelen samen weer het volgend huwelijksjaar in.

 • Wijffie en Tinus

  FORMAAT 62x42  W&H zijn 10-9-2015 vijf jaar getrouwd. Zij hebben elkaar via het internet leren kennen (pijltje linksonder) De eerste ontmoeting tevens trouwlocatie bij "de Gouden Leeuw"(linksonder logo +trouwringen) Hun leven is een bijzonder verhaal geworden met de komst van de twee dobermanns in het huishouden. Wij stellen u voor aan Wijffie met broche (links) en de onschuldig kijkende Tinus met koeienkleed. Twee honden met een eigen facebook pagina. Zij zijn de basis van dit schilderij en het verhaal is een vertaling van hun leven en karakter. Wijffie het alerte prinsesje en Tinus de ondeugende Lord van de chaos. Geen kleedje is er veilig en etenswaren zijn snel ontdekt. Het interieur van het huis en buitenverblijf bestaat uit de kleuren zwart, wit en rood en favoriet zijn de koeien en zebra prints. Zelfs de auto. Gaan graag toeren. Stukje worst en kaas mee. prikker plaatsnaambordje en groninger vlag. Koken graag, houden van lekker eten en drinken. kaartspel. Twee katten.

 • Auto Motor Downhill

  FORMAAT 57x47  C&J trouwen 12-9-2015. Zij heeft een huwelijksaanzoek in Australië gekregen. De opera, (Sidney) is op de achtergrond als basis gebruikt. Ze zijn alle twee sportief en hebben als hobby downhill fietsen (zij= ned. kampioen) Zij heeft een motor en zit met een Peugeot in een racing team. Zijn trots is de auto, Nissan 350z. Heel toepasselijk een finishvlag en hun grootste liefde, de hond Sam.

 • contactadvertentie

  FORMAAT 57x47  H&J zijn 30 jaar getrouwd. Elkaar leren kennen via contactadvertenite, met een eerste ontmoeting op het station in Sneek. Getrouwd in rode trouwjurk, daarnaast het eerste huis. H komt uit Sneek (waterpoort) eerder huwelijk twee dochters (sokjes) Hobby= biljarten en geraniums kweken. Zij komt uit Bolsward (stadshuis) dochters en zoon uit eerder huwelijk (spenen) Hobby= bloemvormen tekenen en inkleuren (potloden), handig met naald en draad. De hond en huidige woonhuis. Huiselijkheid= theepot. Houden van fietsen en een spelletje kaart (trouwdatum) Samen 6 kleinzonen en 3 kleindochters. Geluk.

 • duwboot

  FORMAAT 57x47 F&R zijn in 2014 40-jaar getrouwd. In 1970 op nieuwsjaarsdag bij elkaar gekomen, hij tikte tegen het raam en wenkte haar.  In 1974 getrouwd. Hij werkte op een baggerschip en zij op het postkantoor ( puzzelstukjes links bovenaan) Twee zonen geboren. Hij werkende op een duwboot op de Rijn (basis schilderij) het verhaal is de vracht/lading. Hij zit bij mannenkoor "de albatros" en daarvoor zijn ze a.a. in Engeland en Rusland geweest. Zijn motor, hun hond. De kerk in Onstwedde: de blauwe diamant. Elk jaar crossmotor(33) uit krat en rijklaar maken, Zij: schoonmaakwerk en catering. Hobby: borduren, legpuzzels. Hun 3 hartjes van kleinkinderen. Woonhuis.

 • india nederland

  FORMAAT 57x47  S&A trouwen in India en in Nederland, cadeau van wederzijdse ouders. Thema: vermenging twee werelden/culturen. Basis van het schilderij : twee profielen. Het traditionele huwelijk in India. Met daarin de verwerking van de diverse stoffen van hun kledij in India, in combinatie met de stoffen en kledij van de traditionele bruiloft in Nederland. Aan haar kant de zwartbonte en de heilige koe. De indiase beschilderde olifant (tevens god) Jasmijn in het haar, net zo symbolisch als de Hollandse tulpen. Stamppot boerenkool en Indiaas met rijst. Wonen in Den Haag. Vele vliegtuig vluchten. Geboorteplaatsen: Poort van India en Martinitoren / peerd ome loeks.  Kennismaking in hotelwezen, zij daarin nog steeds werkzaam, hij in de financiële richting. Hun auto, tuktuk en scooter. Links en rechts onder hun namen.

 • huwelijksaanzoek kenia

  FORMAAT 57x47 S&A wonen, met kat in Assen, zij heeft een huwelijksaanzoek gekregen in Kenia ( olifanten in de voortuin en giraffes in de achtertuin)  Haar voorletter =S en zijn voorletter =W gecombineerd met de logo's werk.  Haar passie is haar paard en zijn passie de motor en voetbal.  De schelpen staan op de trouwkaart.

 • zeeland

  FORMAAT 57x47 J&B zijn 50 jaar getrouwd, zij zijn na hun trouwen in een houten huis in Veenhuizen gaan wonen. Hebben een zoon en een dochter gekregen. Komen graag in zeeland, Zoutelande met een beeldbepalend kerkje, stormpalen in de zee en de containerschepen die dicht onder de kust langs varen. Daarnaast toch Europa gezien met hun eerst camper en nog steeds met hun nieuwste camper.  J. heeft een lintje gekregen voor het vrijwilligerswerk in de voetbal en is scheidsrechter.  B. heeft altijd zwemles aan kinderen gegeven. Wonen nu in Vries.  Genoten van hun honden , een boxer, deense dog en in de laatste jaren de golden retrievers.  Hij heeft in de financiële administratie gewerkt in de gulden periode, zij nu nu nog in de euro periode.

 • meneer en mevrouw Uil

  FORMAAT 57x47 W&D UIL zijn in 2013 50 jaar getrouwd, zij hebben twee dochters gekregen.  De ene dochter is getrouwd met meneer Mus, de andere dochter legt de hele levensloop van de familie fotografisch vast, zo ook de twee musjes (klein)kinderen in het nest. Moeder heeft de winkel in Veelerveen gerund en de winkelwagen (voorzien van naam en logo uil) behoorde tot de verantwoordelijkheid van vader. (ooit eerste winkel van Jan de Boer Supermarkten)  Het bedrijf is gestopt en de camper is in de plaats van de winkelwagen gekomen.  Genieten nu volop in en rondom de camper en vinden zo tijd voor hun hobby's. Samen hebben ze de blik op de toekomst gericht.

 • ubbena

   FORMAAT 57x47 Hij is ooit naar Canada geïmmigreerd, maar voor haar weer teruggekomen. T&T zijn na hun trouwen in Vries komen te wonen, een zoon en een dochter geboren (wasknijpers) Wekelijks de werksokkenwas aan de lijn. Wonen nu met gezin en hond in Ubbena. Werken alle twee bij hetzelfde bedrijf.  Hij werkt buiten op het land, met verwijzing naar de tractor van zijn vader.  Zij werkt op het kantoor, gaat er op de fiets heen.  Loods is computerscherm.  Zij is van het regelen en planning, dit betekent afvinken, doorstrepen en onthouden.   Samen op sportvereniging SVZ en klaverjassen.  Haar hobby's= vrouwen van nu (logo), wandelen (wc papier mee, plasje plegen in het mais) Zijn hobby's= klootschieten en sudoku oplossen.  1989/2014.

 • boerderij

  FORMAAT 57x47  J&A trouwen in 1963. Zij is geboren op een boerderij in Peize en na hun trouwen komen zij te wonen op de boerderij van J. in Roden, wat tevens zijn geboortehuis is.  Witte en roze gerbera's in het bruidsboeket. Dochter geboren.  Witte volkswagen ( kentekennummer)  Het boerenbedrijf met zwartbont vee, honden en paard. Notitiebriefje met 30 augustus in handschrift van dochter Ans.

 • stoomtrein

  FORMAAT 57x47  F&H zijn 50 jaar getrouwd 17-7-1964/2014. Na hun trouwen in Seedorf gaan wonen. Militaire basis in Duitsland= logo met Nederlandse en Duitse vlag ( Groninger vlag ertussenin) en plaatsnaambordjes.  Later wonen en werken in Veenhuizen, nu wonend in Assen. Twee dochters gekregen (roze treintjes) en vier kleindochters (sokjes) Zijn werk als gevangbewaarder (tralies en sleutel) en groepsleider (mens erger je niet)  Lintje wandelvierdaagse, hun vogeltjes.  Zingen bij het shantykoor (anker met notenbalk)  Zij gaat altijd mee.  Haar hobby's= handwerken (naald en draad) met haar werk Noorderveld / Haren. De draden voor het tuften vloerkleed, haar honden. De joker (zon) van rummikub. Zijn grote passie= treinen, dit is de basis van het schilderij geworden, met als extra verzoek een unieke lijst.

 • stalraam

  ORIGINEEL STALRAAM  Ruit-1= J&M trouwen in 1963 krijgen twee zonen, woonhuis op achtergrond. Ruit-2= Kolenbedrijf met vrachtauto en eigen nummer op kentekenplaat. Ruit-3= woonhuizen Smilde, Haren, Norg. Werken bij de Spar als slager en verkoopster. Ruit-4= Hij in organisatie concours, gaan nooit weg want wil de toren kunnen zien. Eigen paard en zonen. Ruit-5= Bankje bij afscheid vvv, Manege, Ringsteken. Zij zorgt voor koffie, broodjes en soep. Ruit-6= Drie kleinkinderen, haar hobby sokken breien, vogeltjes sparen.  Montage van paneel 70x50 achter eigen stalraam.

 • kwartjesberg

  FORMAAT 45x35  R&C hebben elkaar ontmoet in de kaaswinkel, zijn verloofd in Parijs. 1 augustus 1988 getrouwd, na hun trouwen in Den Haag gaan wonen. Een zoon en dochter geboren. Later verhuisd naar Drouwen. Eigenaren van groepsaccommodatie "De Kwartjesberg", deze is opvallend door de aparte vorm, ( bovenaanzicht en op de achtergrond het achteraanzicht.  De R in plankjes en de C in touw ( buitenactiviteiten)  25 jaar getrouwd 2013

 • kampeerboerderij

   FORMAAT 57x47 E&A (nu 50 jaar getrouwd) zijn na hun trouwen 3-12-1964 in Tsjerkgaast gaan wonen.  Op een boerderij met koeien, melkbusnr. 33, melkkrukje, logo John Deer tractor. Zij rode zakdoek en hij een pet.  Later naar Oude Mirdum verhuisd en een minicamping "Heechhiem"begonnen.  Ze zijn van weken met koeien naar werken met mensen gegaan en dat maakt het middelste deel duidelijk. (verkeersborden, ontspannen zitten voor de caravan) Waterpas paraat.  Hobby's= wandelen, fietsen fuchsia's en lezen.  Twee zonen en een dochter gekregen (klompen met datum en strikjes) Kleinzonen= blauwe letters. kleindochters= roze letters.  Hij bokma jenever met droge worst.  Familie uitje= campingbrander met bruine bonen mee.  Samen= ontbijtje, eitje en verse jus.

 • lelijk eendje

  FORMAAT 57x47 G&K zijn 30 jaar getrouwd, zij zijn na hun trouwen in een wit huisje gaan wonen.  Favoriete auto was een "lelijke eend", deze hebben ze gehad in het oranje en in het blauw.  Twee kinderen (bad eendjes) geboren, een zoon en een dochter.  Samen hebben ze een nieuw huis gebouwd, (hun kat achter het muurtje)  G. is bouwvakker/timmerman.  Letter G in plankjes, zaag, hamer, troffel en metselstenen.  K is zeer creatief en heeft daar ook haar werk van gemaakt en werkt graag met kinderen (hobbelpaard).  Letter K geknipt, schaar, potlood, lijm, liniaal, knot wol.  Hebben elk in 2014 een lintje gekregen voor hun inzet voor o.s. het vrijwilligerswerk.

 • bergen aan zee

  FORMAAT 57x47  (geboren 1981 in Bergen aan zee) gaat trouwen met S (geboren in 1982 in Hoofddorp) middengedeelte schilderij.  Hebben elkaar ontmoet op de hogere hotelschool in Maastricht (logo in letter B) Hebben hotel "Victoria" overgenomen van zijn ouders.  Symbolisch de twee kapiteinspetten (=familiegrapje) met de letters G en N ( vader is al overleden)  Zij komt uit opticien gezin= bril met letters ouders J en E (moeder al overleden) vader is hertrouwd met M.  hobby B= tennis en voetbal (kleuren AZ)  Hobby S= lezen.  Samen= skiën.  Op 21-8-2009 is dochter Nouri geboren (knuffel Ollie in handjes)  15-9-2011 zoon Ethan geboren (duimpje in mond)  Op curacao in de grot "de blauwe kamer" een huwelijksaanzoek gedaan.  Trouwdatum 29-11-2014.

 • arendsnest

  FORMAAT 57x47 Arend & M zijn 60 jaar getrouwd (=portret met 60 jaar in latjes in het midden) datum 1954 en 2014.  Zijn komen te wonen op de boerderij met beukenboom aan de Boerendiep later Esdoornstraat. Groninger vlag.  Hebben een bedrijf in koren, bieten en aardappelen = links onderaan met bordje te koop,.  Op de aardappelen een Arendsnest van korenhalmen met 6 eieren (twee zonen, vier dochters) met kinderwagen en trouwfoto. Hij: de boerderij met koren, bieten, aardappelen en tractor.  Samen: kleinkinderen (12 kleindochters + 3 kleinzonen = 15 ) fietsen en de kerk. Zij: eigen hobbyhuisje in de tuin, naaien, zingen, bloemen en rood teiltje met worteltjes uit groentetuin.  Het geheel in een unieke (aardappelkistje) lijst.

 • holten & zeijerveld

  FORMAAT 57x47 W&W zijn na hun trouwen op de boerderij (kastanjeboom) in Holten gaan wonen. Naast hun koeien, waren er ook paarden en honden op het bedrijf. Drie zonen geboren. Het rode hart W staat voor hun 40 jarig huwelijk. Verhuizing naar boerderij in Zeijerveld (hortensia's) met top koe Doortje. en nu ook schapen en kippen.  Haar hobby=kantklossen.

 • trouwauto

  FORMAAT 40x30 Huwelijksaanzoek op de brug in Praag (voorletters bij de beelden)  Werkplek= kalkovens. Eerste woning.  Trouwauto= paarse kever en de bloemen in boeket.

 • drent & friezin

  FORMAAT 57x47 B&A hebben elkaar leren kennen in de wielersport.  De eerste woning van de drent en friezin. de allereerste (fiets)vakantie Alp d'huez.  Een unieke locatie voor de trouwreportage met hek/brug, was ook de locatie van trouwreportage van hun ouders.

 • boerenbont

  FORMAAT 40x30 J&R zijn vijftig jaar getrouwd. Zij zijn na hun trouwen op de boerderij komen te wonen.  Boerenbont bord.  Boerderij op de achtergrond met de koeien in de wei.  De roos staat voor hun overleden kind en de hedera  weer voor het leven.  Hun gezamenlijke hobby is fietsen.

 • wereldbol

  FORMAAT 30x45  Bruidspaar wil "on top of the world" zitten en hun leven als een filmpje voorbij zien komen (film=hobby)  De oranje film onderlangs is de backpack vakantie in Australië (=vlag, rugzak, kangoeroe) Vertrek op nine eleven, deze datum ook gekozen als trouwdatum. Het blauwe filmpje is hun vakantie in Amerika = duiken en zwemmen met dolfijnen. Hotel bij central park in New York, met aanzoek in dat park. Trouwring in colaflesje, helikoptervlucht en met limo naar vliegveld. Thuis op nr. 20 ontvangst door familie

 • gele trein

  FORMAAT 60x50  Ontmoeting tijdens vakantiewerk bij de rode vruchten kwekerij (aardbeien) Hebben 16-10-2004 verkering gekregen. Hij kwam elk weekend met de trein (hondenkop) naar haar toe.  Zijn werk= accountant (rekenmachine, pen, papier)   Zij werkt met dubbelgehandicapten (oog, pleister, kusje erop, bestek)  Zijn hobby= voetbal Haar hobby= trompet spelen. Trouwdatum= 16-4-2010 met dezelfde (verkering)cijfers, in andere volgorde.

 • peest

   FORMAAT 57x47 Het eindresultaat van het huis na een grote verbouwing, deze staat in een omgeving van bos en weilanden.  Suggestie van een boom in blokken op de voorgrond voor het huis. De paars en aubergine tinten is het kleurgebruik binnenshuis.  Een bedankje (aan een roos) mee naar huis in dezelfde stijl als de trouwkaart.

 • parijs

  FORMAAT 47x57 M&H (uit Groningen en Drenthe) gaan trouwen. Hij heeft haar een aanzoek gedaan in Parijs. Wonen bij hun eigen bedrijf (speciaal transport) in Weerdinge, Hobby= stijldansen  Paars= favoriete kleur. Rood= bedrijfskleur

 • huwelijksboot

  FORMAAT 57X47 J&R hebben een huis en boot aan het water.  Zij heet visscher en hij is visser. Hij komt uit Muntendam staat (boeg)beeld van de koopvrouw.  Zij komt uit Amsterdam, heeft drie dochters en pink ribbon.  Elkaar ontmoet via internet (muisje, pijltje, handje) Aanzoek gedaan op haar 50ste verjaardag.  Samen honderd op de trouwdag (=naam boot) Vakantieland Denemarken. Twee katten. De dobber van het vissen, zij is van de dolfijnen. Rebussen oplossen, deze past in dit maritiem thema : "Zo gek als een deur, maar wij gaan er veur".

 • st. Maarten / delfzijl

  FORMAAT 30X25 Voorletters boven de twee wereldbollen J&C. Hij komt uit Delfzijl en is service monteur van windmolens = wereldbol links. Zij komt van st.Maarten = wereldbol rechts, met eiland zon zee en bootjes.  Daaronder de M = de naam van hun zoon.  Symbolisch  is de groene deur op de achtergrond, deze is van hun kerk met de naam "de deur".slagzin

Over Femmy Krol

Femmy Krol schildert in opdracht, LEVENSLOOPSCHILDERIJEN.  

De realistische werken, met acrylverf op houten panelen geschilderd, bieden een herkenbare kijk op de dingen van alledag, maar wel gezien door de verrassende bril van de schilderes.